~ Kruunu ja Valtikka jatkunut jo yli 15 vuotta ~

PELIESITTELY TIETOJA SÄÄNNÖT ILMOITTAUTUMINEN

TIETOJA

Kruunu ja Valtikka-seikkailuleirin järjestää Saarijärven kaupunki. Leiri on 10-16 vuotiaille!

Kruunu ja Valtikka on ohjattu seikkailu / liveroolipeli-leiri, jossa leiriläiset (pelaajat) pääsevät mukaan seikkailemaan keskiaikaisen fantasia-maailmaan. Leirin peli sijoittuu siis varhaiskeskiaikaiseen fantasia-maailmaan, jossa vaanivat monet vaarat (eivät oikeat vaarat, vaan pelin sisäiset; kuvitteelliset). Pelaajien turvallisuus on ensisijalla. Taistelut käydään ns. bofferi-aseilla (pehmomiekoilla), jotka on tehty varta vasten turvalliseen miekkailuun. Ennen leiriä pelaajille lähetetään järjestäjän toimesta valmiiksi kirjoitetut roolihahmot jotka on kirjoitettu heidän toivomusten mukaan, jotka jokainen kertoo ilmoittautumisen yhteydessä. Jokainen pelaaja eläytyy saamaansa rooliin seikkailun ajan. Rooli voi olla soturi, metsästäjä, velho tai noita jne. Mitä enemmän pelaajat panostavat hahmoihinsa (käyttäytyminen, pukeutuminen), sitä parempi on pelin tunnelma. Olisikin mukavaa, jos kaikki pelaajat kykenisivät pukeutumaan edes jotenkin keskiaikaisen näköisesti. Asusteiden ei kuitenkaan tarvitse olla näyttäviä tai kovinkaan vakuuttavia, mutta pienikin yritys tekee ihmeitä pelille.

Pukeutumista peliin voi etsiä kierrätyskeskuksista tai kirpputoreilta, mutta ei ole ennenkuulumatonta että roolivaatteet on itse tehtyjä! Rooliin pukeutumiseen voi halutessa kysyä vinkkejä Atte Kotilaiselta, joka toimii leirin seikkailun vastuuohjaajana (Puh. 040 5469 753).

Huom. Vaatteet saattavat ja todennäköisesti tulevat likaantumaan leirin pelin / seikkailun aikana!

Milloin ja Missä?

Leiri on lauantai-sunnuntai 10.-11.6.2023.

Voit osallistua seikkailuun molemipina leiripäivinä tai pelkästään lauantaina!

Leirin peli alkaa lauantaina klo 12:00 ja loppuu sunnuntaina iltapäivällä (n. klo 14-15).

Leiripaikkana on Saarijärven Lanneveden riihi (Osoite on Kiimasjärventie 579, Saarijärvi), jonne on noin 20 minuutin ajomatka Saarijärven keskustasta. Saarijärven nuorisotalon pihasta järjestetään lisäksi auto-letka. Jonoa johtaa joku järjestäjistä ja osallistujat voivat tulla kyydeillään perässä. Letka lähtee n. klo 11:20. Alla ajo-ohjeet Saarijärven keskustasta ja Jyväskylän suunnasta tuleville.

Ajo-ohjeet: Leiripaikkana on Lanneveden riihi. Osoite on Kiimasjärventie 579, Saarijärvi.

Saarijärveltä päin vanhaa Uuraistentietä tultaessa Lanneveden osuuspankin jälkeen kääntyy vasemmalle Kiimasjärventie. Kiimasjärventien risteyksessä on Kruunu ja Valtikka -leirin kyltti. Kiimasjärventietä ajetaan n. 6 km jonka jälkeen vasemmalla tien varressa näkyy riihi.

Jyväskylästä päin Uuraistentietä tultaessa ohitetaan ensin Sampolan nuorisoseurantalo oikealla. Seuraavaksi tulee kaksi ristystä, ensimmäinen Hietamalle ja seuraava on Kiimasjärventie, josta käännytään. Kiimasjärventien risteyksessä on Kruunu ja Valtikka -leirin kyltti. Kiimasjärventietä ajetaan n. 6 km jonka jälkeen vasemmalla tien varressa näkyy riihi.

Maksu:
Leiri maksaa 40 euroa.
Maksaminen tapahtuu tilisiirrolla ennen leiripäivää.

Leiri maksaa saman verran riippumatta siitä onko leirillä yhden vai kaksi päivää!

Maksun ohjeet tulevat leirikirjeen mukana, joka lähetetään 5.6.2023 ilmoittautumisen päätyttyä. Maksuun sisältyy ohjatun pelaamisen lisäksi ruokailu, väli- ja aampala sekä lainavarusteet. Lapset ja nuoret ovat vakuutettu leirin ajaksi. Leiri on siis sisältöönsä nähden erittäin halpa.

Ruokailut:
Lauantaina tarjotaan vä
lipala ja kunnon ruokailu iltapäivällä, lisäksi tarjolla iltapalaa. 
Huom. Lauantai aamuna kannattaa toki syödä runsas aamiainen ennen leirille tuloa, jotta jaksaa seikkailla välipalaan ja ruokailuun asti. Sunnuntai aamuna tarjotaan aamupala!

Ruokailua varten tulee ottaa omat ruokailuvälineet! Lauantain iltanuotiolle voi ottaa myös omia eväitä!

Puhelimet:
Puhelimet pidetään lähtökohtaisesti äänettömällä tai pois päältä leirin seikkailun ajan, jotta leiriläiset voivat keskittyä rauhassa seikkailuun. Leirin seikkailun aikana vanhemmat tavoittavat leiriläiset soittamalla leirin järjestäjille. Leirin aikana yhteyshenkilönä toimii
nuoriso-ohjaaja Antti Sivonen (Puh. 044-4598 750). Seikkailun ollessa tauolla puhelimia saa tietysti käyttää! Kannattaa miettiä onko järkevää säilyttää puhelinta omien tavaroiden kanssa, jottei se putoa taskusta ja huku metsikköön!

Yöpyminen:
Pelialueelle on valmiiksi pystytetty puolijoukkueteltat järjestäjien puolesta, joissa leiriläiset voivat nukkua. Voit myös ottaa oman telttasi mukaan tai yöpyä kotona ja tulla jatkamaan seikkailua toisena leiripäivänä.
Jos tuot oman teltan, niin saat apua sen pystyttämisessä leirin vetäjiltä! Teltoissa on oltava nukkumarauha, eikä niiden sisällä tai välittömässä ympäristössä pidetä mekkalaa. Ottakaa mukaan yöpymiskamppeet (Makuupussi, retkipatja, tyyny jne..)

Jos lähdet yöksi kotiin nukkumaan, niin ilmoita siitä leirin järjestäjille ennen lähtöä! Kerro samalla oletko vielä tulossa jatkamaan seikkailua toisena leiripäivänä! Leirialueelta ei saa poistua ilman että ilmoitat siitä leirin järjestäjille!

Mitä mukaan?
Suositeltujen roolivaatteiden lisäksi vaihtovaatteita, mm. sukat. Kengät jotka pitävät vettä on hyvä olla, kumi- tai nahkasaappaat sopivat hyvin rooliasuun. Lenkkaritkin käyvät hyvin. Lisäksi oikeasti lämpimät vaihtovaatteet mukaan (Villasukat, pitkähihainen paita, kunnon takki, lämpimät housut, kunnon kengät..) Voi oikeasti tulla kylmä illalla / yöllä tai jos vaatteet kastuvat vesisateessa! Kannattaa pakata vaihtovaatteet muovipussiin, vaikka ne olisivat repun sisällä! Näin vältät vaatteiden kastumisen, jos leirille sattuu kova vesisade!

Ruokailua varten tulee ottaa omat ruokailuvälineet!

Yöpymiskamppeet (Makuupussi, retkipatja, tyyny jne..)! Voit ottaa myös oman teltan!

Lisäksi voi ottaa tietty kaikkea mitä luulee tarvitsevansa, esim. hyttysmyrkkyä, pientä naposteltavaa… Vesipullo mukaan, jotta jaksaa helteen sattuessakin seikkailla! Pelin aikana majatalosta saa juotavaa, mutta helteen sattuessa omat hörpittävät saattavat osoittaa arvonsa. Leirimme ovat päihteettömiä!

Kaikkiin mahdollisiin ja joihinkin mahdottomiin kysymyksiin saa vastauksen ennen peliä soittamalla: Atte Kotilainen: 040 5469 753 tai sähköpostilla: atte.kotilainen@saarijarvi.fi

Saarijärven Kaupungin nuorisopalvelut

Antti Sivonen, nuoriso-ohjaaja
Puh. 044-4598 750
E-mail: antti.sivonen@saarijarvi.fi

 
PELIESITTELY TIETOJA SÄÄNNÖT ILMOITTAUTUMINEN