~ Kruunu ja Valtikka jatkunut jo yli 15 vuotta ~

PELIESITTELY TIETOJA SÄÄNNÖT ILMOITTAUTUMINEN

TIETOJA

Kruunu ja Valtikka-seikkailuleirin järjestää Saarijärven kaupunki. Leiri on 10-15 vuotiaille!

Kruunu ja Valtikka on ohjattu seikkailu / liveroolipeli-leiri, jossa leiriläiset (pelaajat) pääsevät mukaan seikkailemaan keskiaikaisen fantasia-maailmaan. Leirin peli sijoittuu siis varhaiskeskiaikaiseen fantasia-maailmaan, jossa vaanivat monet vaarat (eivät oikeat vaarat, vaan pelin sisäiset; kuvitteelliset). Pelaajien turvallisuus on ensisijalla. Taistelut käydään ns. bofferi-aseilla (pehmomiekoilla), jotka on tehty varta vasten turvalliseen miekkailuun. Ennen leiriä pelaajille lähetetään järjestäjän toimesta valmiiksi kirjoitetut roolihahmot jotka on kirjoitettu heidän toivomusten mukaan, jotka jokainen kertoo ilmoittautumisen yhteydessä. Jokainen pelaaja eläytyy saamaansa rooliin seikkailun ajan. Rooli voi olla soturi, metsästäjä, velho tai noita jne. Mitä enemmän pelaajat panostavat hahmoihinsa (käyttäytyminen, pukeutuminen), sitä parempi on pelin tunnelma. Olisikin mukavaa, jos kaikki pelaajat kykenisivät pukeutumaan edes jotenkin keskiaikaisen näköisesti. Asusteiden ei kuitenkaan tarvitse olla näyttäviä tai kovinkaan vakuuttavia, mutta pienikin yritys tekee ihmeitä pelille.

Pukeutumista peliin voi etsiä kierrätyskeskuksista tai kirpputoreilta, mutta ei ole ennenkuulumatonta että roolivaatteet on itse tehtyjä! Rooliin pukeutumiseen voi halutessa kysyä vinkkejä Atte Kotilaiselta, joka toimii leirin seikkailun vastuuohjaajana (Puh. 044-4598 606).

Huom. Vaatteet saattavat ja todennäköisesti tulevat likaantumaan leirin pelin / seikkailun aikana!

Milloin ja Missä?
Leirin peli alkaa lauantaina klo 12:00 ja loppuu sunnuntaina iltapäivällä (n. klo 14-15).

Leiripaikkana on Horonjärvi, jonne on noin 20 minuutin ajomatka Saarijärven keskustasta. Alla ajo-ohjeet Saarijärven keskustasta. Nuorisotalon pihasta järjestetään lisäksi auto-letka. Jonoa johtaa joku järjestäjistä ja osallistujat voivat tulla kyydeillään perässä. Letka lähtee n. klo 11:20.

Ajo-ohjeet: Horonjärvelle pääsette ajamalla n. 14 kilometriä pois päin Saarijärven keskusta Kannonkoskentietä pitkin, kunnes käännytään oikealle Tiilikantielle. Tiilikantietä pitkin ajetaan n. 3 kilometriä, kunnes Horojäven leirintäalue näkyy oikealla. Kannonkoskentien varteen on laitettu Kruunu ja Valtikka-leirin kyltti oikean risteyksen kohdalle ja Tiilikantielle kyltti leirintäalueen risteykseen.

Ajakaa varovasti Tiilikantietä pitkin, tiellä on valitettavasti sattunut rengasrikkoja menneinä vuosina.

Maksu:
Leiri maksaa 40 euroa.
Maksaminen tapahtuu tilisiirrolla ennen leiripäivää.

Maksun ohjeet tulevat leirikirjeen mukana, joka lähetetään ilmoittautumisen päätyttyä (5.6.2021). Maksuun sisältyy ohjatun pelaamisen lisäksi ruokailu, välipala, lainavarusteet ja vakuutus leirin pelin ajaksi. Leiri on siis sisältöönsä nähden erittäin halpa.

Ruokailut:
Lauantaina tarjotaan vä
lipala ja kunnon ruokailu iltapäivällä, lisäksi tarjolla iltapalaa. 
Huom. Lauantai aamuna kannattaa toki syödä runsas aamiainen ennen leirille tuloa, jotta jaksaa seikkailla välipalaan ja ruokailuun asti. Sunnuntai aamuna tarjotaan aamupala!

Ruokailua varten tulee ottaa omat ruokailuvälineet! Lauantain iltanuotiolle voi ottaa myös omia eväitä!

Puhelimet:
Puhelimet pidetään lähtökohtaisesti äänettömällä tai pois päältä leirin seikkailun ajan, jotta leiriläiset voivat keskittyä rauhassa seikkailuun. Leirin seikkailun aikana vanhemmat tavoittavat leiriläiset soittamalla leirin järjestäjille. Leirin aikana yhteyshenkilönä toimii
nuoriso-ohjaaja Antti Sivonen (Puh. 044-4598 750).

Yöpyminen:
Pelialueella on mökkejä, joihin menevät ne jotka haluavat oikeasti nukkua.
Lisäksi nukkumapaikkoina toimii heimojen leireihin valmiiksi pystytetyt teltat. Mökeissä ja teltoissa on siis oltava nukkumarauha, eikä niiden sisällä tai välittömässä ympäristössä pidetä mekkalaa. Ottakaa mukaan yöpymiskamppeet (Makuupussi, retkipatja, tyyny jne..)

Jos tuot oman teltan, niin saat apua sen pystyttämisessä leirin vetäjiltä!

Mitä mukaan?
Suositeltujen roolivaatteiden lisäksi vaihtovaatteita, mm. sukat. Kengät jotka pitävät vettä on hyvä olla, kumi- tai nahkasaappaat sopivat hyvin rooliasuun. Lenkkaritkin tietty käyvät. Lisäksi oikeasti lämpimät vaihtovaatteet mukaan (Villasukat, pitkähihainen paita, kunnon takki, lämpimät housut, kunnon kengät..) Voi oikeasti tulla kylmä illalla / yöllä tai jos vaatteet kastuvat vesisateessa!

Ruokailua varten tulee ottaa omat ruokailuvälineet!

Yöpymiskamppeet (Makuupussi, retkipatja, tyyny jne..)

Lisäksi voi ottaa tietty kaikkea mitä luulee tarvitsevansa, esim. hyttysmyrkkyä, pientä naposteltavaa… Vesipullo mukaan, jotta jaksaa helteen sattuessakin seikkailla! Pelin aikana majatalosta saa juotavaa, mutta helteen sattuessa omat hörpittävät saattavat osoittaa arvonsa. Leirimme ovat päihteettömiä!

Kaikkiin mahdollisiin ja joihinkin mahdottomiin kysymyksiin saa vastauksen ennen peliä soittamalla: Atte Kotilainen: 044-4598 606 tai sähköpostilla: atte.kotilainen@saarijarvi.fi

Saarijärven Kaupungin nuorisopalvelut

Antti Sivonen, nuoriso-ohjaaja
Puh. 044-4598 750
E-mail: antti.sivonen@saarijarvi.fi

 
PELIESITTELY TIETOJA SÄÄNNÖT ILMOITTAUTUMINEN