~ Juhlaleiri - Kruunu ja Valtikka 15 vuotta ~

PELIESITTELY TIETOJA SÄÄNNÖT ILMOITTAUTUMINEN VIDEOT

 

Jännittävä lasten ja nuorten seikkailuleiri
10 - 15 -vuotiaille


Saarijärven Horonjärvellä 8.6 – 9.6.2019

Parantaja

Horonjärven kylän liepeilla asuvat kaksi heimoa, Sinikarjut ja Taivashärät, ovat sotineet toisiaan vastaan jo sukupolvien ajan.

Vuosi sitten löydettiin parannuskeino hulluutta aiheuttaneeseen purppuratautiin ja kulkutaudin leviämisen takana ollut katala velhotar lyötiin viimeisessä taistelussa. Uusi kuningas valittiin Taivashärkien heimosta kylän tietäjien pitämässä kokeessa ja ensimmäistä kertaa historiansa aikana heimot ovat sulassa sovussa keskenään. Kylä nauttii ansaitusta rauhasta vuosien taistelujen ja epäonnen jälkeen. On juhlan aika!

Suuri voitto tulee kuitenkin harvoin ilman kauaskantoisia seurauksia. Kun mennyt vuosi ikuistettiin historiankirjoihin kylän tietäjät ja Horonjärven heimot muistettiin sankareina.. Mutta he eivät suinkaan olleet tarinan ainoat sankarit. Joidenkin osuus unohdettiin ja pyyhittiin historiasta. Nyt menneisyyden teot varjostavat tulevaa, kuten niillä niin usein on tapana.

Juhlavalojen palaessa yhä kirkkaammin niiden luomat varjot synkkenevät. Aavemainen muukalainen on nähty varjostavan heimojen liikkeitä ja juhlavalmisteluja kylän rajalta. Muukalaisen esiintymistään pidetään pahana enteenä, sillä pian hänen jälkiään seuraa ennennäkemättömät hirviöt jotka vaanivat metsissä. Heimojen korviin on kantautunut huhut muutoksista myös kylän ulkopuolella. Sana kiertää puihin muodostuneista purppurapaiseista, jotka leviävät nopeasti ja muuttavat metsän eläimet pelokkaiksi ja vihamielisiksi.. Itse Horonjärven maa on sairastunut.

Kylän parantaja on neuvoton maan turmelevan sairauden edessä ja vaitonaiset tietäjät eivät jaa viisauttaan kuten ennen. Epäluottamus salailevia tietäjiä kohtaan kasvaa ja monet uskovat heidän olevan tapahtumien takana. Jotkut jopa kuiskivat heidän olevan liitossa aavemaisen muukalaisen kanssa, koska tietäjät ovat alkaneet tekemään salamyhkäisiä matkoja kylän ulkopuolelle. Kuningas vaikuttaa yhä luottavan tietäjiin, mutta hänen ajatellaan olevan heidän puolellaan vain koska he tekivät hänestä hallitsijan.. Kuningas jopa antoi valtaesineensä, kruunun ja valtikan, heidän säilytettäväkseen pelätessään heimojen joukoissa olevia vallananastajia.

Horonjärven valmistautuessa juhlaan voivat kaikki aistia lähenevän uhkan, joka tuntuu ajavan maan kohti suurta muutosta tai tuhoa. Sinikarjut ja Taivashärät yrittävät jälleen ryhtyä yhteistyöhön, mutta vanhat epäluulot alkavat kyteä pinnan alla. On aika parantaa sairastunut maa, selvitettävä tietäjien salaisuudet ja korjattava menneisyyden epäkohdat. Ainoa asia mikä on varma, on että maa ei tule enää ikinä olemaan entisensä juhlan ollessa ohitse.

Kummanko puolen sinä valitset?

ILMOITTAUTUMINEN

Saarijärven Kaupungin nuorisotoimi

Atte Kotilainen
Puh. 050-359 6651
E-mail: atte.kotilainen@hotmail.com


Antti Sivonen, nuoriso-ohjaaja
Puh. 044-4598 750
E-mail: antti.sivonen@saarijarvi.fi

PELIESITTELY TIETOJA SÄÄNNÖT ILMOITTAUTUMINEN VIDEOT